Chyby při zařizování koupelny

Nevycházíte z její velikosti

Tím hlavním, z čeho musíte vycházet při zařizování koupelny, je samozřejmně její velikost. Obzvlášť, v panelákových bytech, koupelna nedisponuje žádnými přepychovými rozměry, nesnažte se proto do ní umístit co nejvíce zařízení. Komfort v podobě vany i sprchového koutu si zde dopřát nemůžete. Vyberte si buď jedno, nebo druhé, nemůžete-li se rozhodnout, pak zkuste kompromis – vanu, kterou opatříte sprchovou zástěnou. Díky ní si budete moci užívat jak výhod pohodlné lázně, tak rychlé sprchy.

 

Nehledíte na materiály

Špatně vybrané materiály mohou napáchat v tomto vlhkém prostředí velké škody. Vybírejte proto takové, které jsou speciálně určeny do koupelny, mohou přijít do kontaktu s vodou a nevadí jim ani pravidelná údržba čisticími prostředky. Myslete na to hlavně při výběru podlahové krytiny, ne každá se sem totiž hodí. Dobrou volbou je vinylová podlaha, linoleum nebo přírodní korková podlaha. Berte zřetel také na materiál koupelnového nábytku, všímejte si i jeho povrchové úpravy.

 

Šetříte na nesprávných místech

Řada lidí šetří na nesprávných místech a před kvalitou dávají často přednost produktům od neznámých výrobců. A to se u některého zboží nemusí vyplatit – důkazem je například vodovodní baterie. Protože se jedná o nejpoužívanější prvek v celé místnosti, může každodenním používáním snadno dojít k opotřebení či poškrábání. Navíc, ty méně kvalitní, nemusí odolat tlaku vody nebo vodnímu kameni a hrozí tak jejich rozlomení. A podle čeho poznáte kvalitu? Orientovat se můžete například podle toho, že osvědčení výrobci nabízí prodlouženou pětiletou záruku. Klíčem k úspěchu je také jednotnost celého zařízení, nezapomeňte proto dbát ani na design. Baterii slaďte také s ostatními koupelnovými doplňky. Někteří výrobci vám toto úsilí značně ulehčí, nabízí totiž celé produktové řady. Vaše koupelna tak bude jako ze škatulky!